top of page
jozeph-logo-klein.jpg

Jozeph, het label voor vakmanschap en authenticiteit.

De keuze voor de naam Jozeph is geen toeval. Jozef is de patroon van België en van de meubelmakers. Daarmee verwijst de naam naar de oorsprong van het keurmerk én naar het aloude ambacht van meubelmaken.

Vanuit ons West-Vlaams atelier willen we het ambacht in ere houden. Onze meubelen worden volledig bij ons ter plaatse gemaakt, door stielmannen die jarenlang werden opgeleid. Van het zagen van de planken tot de afgewerkte kast : alles gebeurt in eigen huis.

Met de hand gemaakt op ambachtelijke wijze

Puur hout gecombineerd met pure stielkennis. In onze meubelen vind je amper nagels of schroeven. Traditionele technieken tonen het ambacht van de maker, het zijn eeuwenoude methodes die garant staan voor een perfecte afwerking en een generatielange levensduur. Elk meubel is met de hand gemaakt en uniek.

Evariste bib 4D.jpg

Maatwerk met traditie

Binnen de mogelijkheden van traditionele houttechnieken ontwerpen en creëren onze vakmannen meubelen voor stijlvolle interieurs. Laat ons weten wat u precies verlangt en Jozeph zal uw dromen en wensen realiseren.

Massief eik

Massief hout is de gedroomde basis voor de meester-meubelmaker. De mogelijkheden voor houtbewerking zijn enorm: fijn houtsnijwerk, slanke lijsten, spitse poten, of sierlijk draaiwerk,...  Zo lang het volgens de regels van het vakmanschap gemaakt kan worden, zijn er geen beperkingen.

Pen- en gatverbinding

De pen- en gatverbinding is de meest klassieke verbinding in de houtbewerking. Door het frezen van een pen aan de éne lat en het boren van een gat in de andere lat, 'en' het inpassen van het één in het ander, bekomen we de sterkst mogelijke constructie.

Legbanken op houten stellijsten

De zichtbare houten stellijsten, in het West-Vlaams crémaillièren genoemd, geven u de mogelijkheid uw legbanken te plaatsen hoe u ze het liefste wil. Op een authentiek en duurzaam systeem.

Laden met zwaluwstaartverbindingen

In de details herken je het vakmanschap: de lade-onderdelen verbonden met zwaluwstaarten maken het geheel onverwoestbaar.

Hervé HIRES.jpg
ter selectie_IMG_6188.jpg
ter selectie_IMG_5191.jpg
bottom of page